Εκπαιδευτική Εβδομάδα Επιστήμης Υπολογιστών 7-13 Δεκεμβρίου 2015 – ΩΡΑ ΚΩΔΙΚΑ

H ώρα του κώδικα είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που φθάνει σε δεκάδες εκατομμύρια μαθητές σε 180+ χώρες. Οποιοσδήποτε, οπουδήποτε μπορεί να οργανώσει μια εκδήλωση για την Ώρα του Κώδικα. Ωριαία μαθήματα είναι διαθέσιμα σε πάνω από 30 γλώσσες. Δεν χρειάζεται καμία εμπειρία. Για ηλικίες από 4 έως 104.

Σκοπός να φέρουμε τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κοινωνία πιο κοντά στην επιστήμη την οποία θεραπεύουμε και αφού «δοκιμάσουν» μια Ώρα του Κώδικα» κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 7-13 Δεκεμβρίου, 2015, να κατανοήσουν καλύτερα με τι ασχολείται η Επιστήμη των Υπολογιστών και σε τι διαφέρει από την απλή χρήση των ΤΠΕ. Όλοι όσοι συμμετάσχουν θα δουν ότι μπορεί να τα καταφέρνουν και γιατί τα μαθήματα της Πληροφορικής είναι εξίσου χρήσιμα με τα άλλα μαθήματα και απαραίτητα να διδάσκονται για τους μαθητές μας σε όλες τις τάξεις.

Ενημερωθείτε για τις σχετικές δράσεις στο https://hourofcode.com/gr

Ετοιμάστε δράσεις για τους μαθητές, τους συναδέλφους, τους γονείς και την ευρύτερη κοινωνία και ΠΡΟΣΘΕΣTE ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ σας για να την κάνετε γνωστή και διότι υπάρχουν και επιπλέον κίνητρα και κάποια δώρα που προσφέρονται σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

Δείτε τις δράσεις του Khan Academy για την ώρα του κώδικα εδώ.

Δείτε άλλες χρήσιμες δραστηριότητες για την ώρα κώδικα εδώ.

Δημοσιεύθηκε στην Γυμνάσιο, Δημοτικό, Μαθήματα - Tutorias και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *