Υπόμνημα για την Πληροφορική στο Γενικό Λύκειο

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013, προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κύριο Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, για να κατατεθεί η κοινή πρόταση των Επιστημονικών Ενώσεων Πληροφορικής για το Γενικό Λύκειο.

Ακολούθησε συνάντηση με τον κύριο Αλέξη Παλαμίδη, Ειδικό Συνεργάτη του Υφυπουργού, όπου συζητήθηκαν διεξοδικά τρέχοντα θέματα που αφορούν την Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε καλό κλίμα και αναμένονται εξελίξεις σύντομα.

Οι Επιστημονικές Ενώσεις δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κοινές τους δράσεις και παρεμβάσεις, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης Πληροφορικής Παιδείας στο ελληνικό σχολείο.

Σύνοψη των προτάσεων:

  1. Αναγνώριση της Πληροφορικής ως μάθημα Γενικής Παιδείας και εισαγωγή αντίστοιχου μαθήματος στην Α’ τάξη του Γενικού Λυκείου.
  2. Εισαγωγή της Επιστήμης Υπολογιστών/Αλγοριθμικής ως μαθήματος κατεύθυνσης στην τεχνολογική και θετική κατεύθυνση στην Β’ Λυκείου.
  3. Αναβάθμιση του μαθήματος της Γ’ Λυκείου, «Αλγοριθμική & Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον», το οποίο θα πρέπει να διδάσκεται στην τεχνολογική και θετική κατεύθυνση.
  4. Αναβάθμιση των επιλεγομένων μαθημάτων Πληροφορικής, ώστε να προσμετρώνται στο μέσο όρο και να αποκτήσουν αντίστοιχη βαρύτητα με τα υπόλοιπα μαθήματα του Λυκείου, με παράλληλη και ανανέωση και επικαιροποίηση του περιεχομένου τους και δυνατότητα διδασκαλίας σε όλους τους μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου (κατ΄ επιλογή τους).

Διαβάστε όλο το Υπόμνημα των ΕΠΕ – ΕΠΥ – ΕΤΠΕ – ΠΕΚΑΠ

This entry was posted in Γενικό Λύκειο, Θέσεις φορέων and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.