Τέλος υποστήριξης Ubuntu/LTSP/Epoptes/sch-scripts

Αντιγράφω από το Στέκι των Πληροφορικών:

http://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=7218.0

Καλή σχολική χρονιά σε όλους,

δυστυχώς, άσχημα τα νέα. Η ομάδα της Τεχνικής Στήριξης του ΙΤΥΕ που ανέπτυσσε το LTSP, τον Επόπτη, τα sch-scripts, τα αποθετήρια εκπαιδευτικών λογισμικών κλπ τα οποία χρησιμοποιούνται από 1000+ σχολεία δεν λειτουργεί πια. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα παραπάνω ούτε θα αναπτύσσονται ούτε θα υποστηρίζονται κεντρικά μέσω helpdesk, forum, IRC ή remote support VNC. Η μόνη υποστήριξη θα είναι αυτή που θα μπορεί να δίνει το κάθε ΚΕΠΛΗΝΕΤ τοπικά στον νομό του, μέχρι (ελπίζουμε) να αποφασίσει το Υπουργείο να ξαναλειτουργήσει την Τεχνική Στήριξη.

Η ομάδα αυτή λειτουργούσε με κονδύλια από ευρωπαϊκά έργα τα οποία ανέθετε το Υπουργείο στο ΙΤΥΕ. Το 2015 το τελευταίο έργο τελείωσε· τότε ήταν που έκλεισε και το ΠΣΔ. Για το ΠΣΔ ευτυχώς ξεκίνησε νέο έργο, αλλά για την Τεχνική Στήριξη δεν έχει ακόμα ληφθεί κάποια απόφαση, και φυσικά δεν μπορούμε να περιμένουμε από developers που δεν έχουν άλλα εισοδήματα να συνεχίσουν να δουλεύουν κι άλλα χρόνια αμισθί.

Ίσως να έχει νόημα να προσπαθήσουμε να πείσουμε το Υπουργείο να ξαναλειτουργήσει την ομάδα. Είτε με κατευθείαν επικοινωνία μαζί τους, για όσους έχουν την δυνατότητα, είτε “μαζεύοντας υπογραφές” στο παρόν θέμα για τη χρησιμότητα αυτής της ομάδας υποστήριξης.

Ελπίζω πάντως όσοι ήταν ικανοποιημένοι με τη λύση, να κρατήσουν και μια ευχάριστη ανάμνηση του “τι ωραία που δούλευαν τα εργαστήρια τόσα χρόνια με Ubuntu”, και να μην επικρατήσει το δυσάρεστο συναίσθημα του “φτου ποιος ξαναφορμάρει πάλι Windows”! 🙂

Υπογραφές για τη συνέχιση της τεχνικής στήριξης

Δημοσιεύθηκε στην Εξοπλισμός, Εφαρμογές - Εργαλεία και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *