Συμπεριληπτική εκπαίδευση – ερωτηματολόγιο

Η καλλιτεχνική παιδαγωγική ομάδα “Σχεδία στην πόλη” είναι μια οργάνωση με έδρα τη Θεσσαλονίκη με μεγάλη συμβολή σε εκπαιδευτικά θέματα στη βόρεια Ελλάδα με αποστολή την προώθηση της δημιουργικής απασχόλησης, των σύγχρονων προσεγγίσεων στην τυπική και μη τυπική μάθηση και της οικοδόμησης της κουλτούρας της αποδοχής και της ανεκτικότητας στα παιδιά και ειδικά αυτά με λιγότερες ευκαιρίες.   

Από τις αρχές του έτους η “Σχεδία στην πόλη” είναι εταίρος σε ένα 3ετές ευρωπαϊκό έργο (Erasmus+ KA3) με θέμα τη διερεύνηση της έννοιας της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης (inclusive education) και τη συμβολή του εκπαιδευτικού δράματος (drama in education) ως ένα εργαλείο για την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας, αποδοχής και σεβασμού στο σχολικό περιβάλλον. Το έργο φέρει τον τίτλο “Join in and make a change” και υλοποιείται από μια σύμπραξη εκπαιδευτικών και κοινωνικών φορέων από 4 πόλεις της Ευρώπης. Ανάμεσα στους σκοπούς του έργου είναι να εκπαιδεύσει παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς στη χρήση του εκπαιδευτικού δράματος και να τους υποστηρίξει στην εφαρμογή και στη διάδοσή του. 

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου έργου λοιπόν και συγκεκριμένα στην πρώτη του φάση, έχουμε να διερευνήσουμε την τρέχουσα κατάσταση σχετικά με τη συμπεριληπτική εκπαίδευση με τη διενέργεια -μεταξύ άλλων- έρευνας με ερωτηματολόγιο. Γι’ αυτό σας παρακαλούμε να δώσετε την έγκρισή σας να δοθούν οι παρακάτω σύνδεσμοι σε μαθητές και μαθήτριες ως 14 χρονών και σε καθηγητές και καθηγήτριες που διδάσκουν στις αντίστοιχες ηλικίες, ώστε να συμβάλετε κι εσείς στο έργο μας. Εναλλακτικά μπορείτε να εκτυπώσετε, να διανείμετε το ερωτηματολόγιο και να μας το επιστρέψετε, επιλογή που ωστόσο δεν προκρίνουμε για λόγους περιβαλλοντικούς, εξοικονόμησης πόρων και πρακτικής ευκολίας.

Για μαθητές/-τριες: https://form.jotformeu.com/90351848049361
Για καθηγητές/-τριες: https://form.jotformeu.com/90350376986366

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

This entry was posted in Παιδαγωγικά θέματα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *