Ρομποτική, παιχνιδοχώρα και 141 εργασίες στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Με τη συμμετοχή 1.827 μαθητών από σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Απριλίου το 5ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, στη Θεσσαλονίκη. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία διοργανώνει τη συνάντηση σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, το Σωματείο «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης» και με τη συνδρομή διακεκριμένων ακαδημαϊκών και επιστημόνων.

Η τελετή έναρξης της μεγαλύτερης μαθητικής επιστημονικής διοργάνωσης της Κεντρικής Μακεδονίας, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, θα γίνει την Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 9 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου» του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 1.827 μαθητές/τριες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν 141 έργα από τα 353 που υποβλήθηκαν και υποστηρίχτηκαν δημόσια, κατά τη διάρκεια των οκτώ προσυνεδριακών συναντήσεων στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Σερρών και Κιλκίς.

Φέτος, εκτός από τις συμβατικές εργασίες που παρουσιάζονται, υπάρχει και ένας αριθμός εργασιών σε μορφή e-posters, τα οποία προβάλλονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον πρώτο όροφο του ΝΟΗΣΙΣ. Παράλληλα, θα προβληθούν και μέσω του προγράμματος e-poster Show, σε μια ειδικά διαμορφωμένη κερκίδα στο ισόγειο του κτηρίου.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

This entry was posted in Συνέδρια and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.