ΠΕΚΑΠ: Σύσταση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κλάδων: ΠΕ19 & ΠΕ20

Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π. θεωρεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη την υπογραφή της Κ.Υ.Α. με θέμα τη σύσταση του κλάδου Πληροφορικής εκπαιδευτικού προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που αποτελούσε πάγιο αίτημα της ένωσής μας. Το τελευταίο διάστημα είχαμε συνεχείς επαφές με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Οικονομικών για την προώθηση της απόφασης, η οποία τελικά εκδόθηκε δύο μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές.
Οι μετατάξεις μονίμων εκπαιδευτικών με τις οποίες θα καλυφθούν αποκλειστικά οι 480 θέσεις ΠΕ19 & ΠΕ20, είναι αναγκαίο να γίνουν αξιοκρατικά, με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια.
Επιπλέον, θεωρούμε ότι χρειάζεται να γίνει ουσιαστική επιμόρφωση στους συναδέλφους που πρόκειται να μεταταχθούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς οι συνθήκες διδασκαλίας και εν γένει οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές σε σχέση με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Καθώς με τη σύσταση των οργανικών αυτών δεν καλύπτεται το σύνολο των Δημοτικών Σχολείων της χώρας, είναι σημαντικό να γίνει προγραμματισμός για την κάλυψη των υπολοίπων θέσεων την μεθεπόμενη σχολική χρονιά.
Τέλος, με την ευκαιρία θα θέλαμε να εκφράσουμε για μία ακόμα φορά την αντίθεσή μας στην κατάργηση της Πληροφορικής από την Α’ τάξη Γενικού Λυκείου, την μείωση των ωρών Πληροφορικής σε άλλες τάξεις Λυκείων, ελπίζοντας ότι θα αναγνωριστεί η σημαντικότητα της Πληροφορικής ως επιστήμης και θα ενισχυθεί η διδασκαλία της στο Λύκειο, όπου και μπορούν να προσεγγιστούν σε ικανοποιητικό βαθμό οι θεμελιώδεις αρχές της.
Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.

Δημοσιεύθηκε στην Δημοτικό και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

1 απάντηση στο ΠΕΚΑΠ: Σύσταση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κλάδων: ΠΕ19 & ΠΕ20

  1. Ο/Η dstergio λέει:

    Εκ μέρους των πάρα πολλών εκπ/κων που περιμένουν για οργανική ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΟΥΝ:
    ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΠΕ19 ΚΑΙ ΠΕ20, ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΚΩΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΙΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ), ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2 ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΩΝ ΘΕΣΕΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΠΙΑΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΜΟΡΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ “ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΝ” ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΕ ΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΑΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΛΟΓΩ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΛΙΜΑ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ (ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ, ΑΦΟΥ ΤΩΡΑ ΠΡΟΚΥΡΥΣΣΕΤΑΙ).
    ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΕΤΣΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΕ ΑΔΙΚΙΑ Ή «ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΗΜΕΤΕΡΩΝ» ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕ “ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ” ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΙ ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΕΥΝΟΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ Σ’ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΘΟΥΝ Ή ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *