Οδηγίες διδασκαλίας των μαθημάτων Πληροφορικής των ΕΠΑ.Λ.

Οδηγίες διδασκαλίας των μαθημάτων Πληροφορικής των ΕΠΑ.Λ., έγγραφο με αριθ. Πρωτ. Φ3/207316/Δ4/17-12-2015

Σε συνέχεια της σχετικής εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) (Πράξεις 41/2015 και 55/2015 του Δ.Σ.) σας αποστέλλουμε οδηγίες που αφορούν στη διδασκαλία των μαθημάτων Πληροφορικής Γενικής Παιδείας και των Ομάδων Προσανατολισμού, Τομέων και Ειδικοτήτων όλων των τάξεων των Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2015-2016. Αναλυτικότερα:

Γενικές οδηγίες:

Το μάθημα «Εφαρμογές Πληροφορικής» της Α΄ τάξης ΕΠΑ.Λ., καθώς και όλα τα μαθήματα της Α΄ τάξης, δεν χαρακτηρίζεται ως εργαστηριακό άρα διδάσκεται στα ΕΠΑ.Λ. , όπως αναφέρεται στη με αρ. πρωτ. 197427/04-12-2015/Δ4 εγκύκλιο της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Ωστόσο, η διδασκαλία ορισμένων ενοτήτων του εν λόγω μαθήματος δύναται να διεξάγεται στο εργαστήριο κατεύθυνσης με σκοπό την καλύτερη εμπέδωσή τους. Ο προγραμματισμός της διδασκαλίας θα γίνεται μετά από συνεννόηση των διδασκόντων το μάθημα και των Διευθυντών των ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ. Για την εφαρμογή των ανωτέρω θα πρέπει να υπάρχει απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων των ΕΠΑ.Λ και Ε.Κ., στην οποία θα καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για την διεξαγωγή του μαθήματος.

Η σχεδίαση μαθήματος από τον/την εκπαιδευτικό πρέπει να έχει ως αφετηρία το Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΣ) και να είναι σύμφωνη με τη διδακτική μεθοδολογία που προτείνεται.

Ο/Η εκπαιδευτικός θα πρέπει να κάνει τον μακροπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο χρονοπρογραμματισμό με βάση τα μαθησιακά χαρακτηριστικά, τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και το υπόβαθρο των μαθητών της τάξης του/της. Στο πλαίσιο αυτό, είναι δυνατή η σειρά διδασκαλίας των ενοτήτων διαφορετικά από την προτεινόμενη, εφόσον θεωρείται ότι διασφαλίζει την ενεργή εμπλοκή των μαθητών και τη χρήση του εργαστηρίου στο μέγιστο βαθμό όπου αυτό είναι δυνατό.

.. περισσότερα εδώ

Δημοσιεύθηκε στην ΕΠΑΛ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

1 απάντηση στο Οδηγίες διδασκαλίας των μαθημάτων Πληροφορικής των ΕΠΑ.Λ.

  1. Πίνγκμπακ: ΆΡΘΡΑ | Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *