Οδηγίες διδασκαλίας ΤΠΕ Δημοτικού 2016-17

Οδηγίες διδασκαλίας και διδακτέα ύλη Δημοτικού Σχολείου 2016-17 για το διδακτικό μαθησιακό αντικείμενο “Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών“.

Αρ. Πρωτοκόλλου : Φ20/1835/222136/Δ1

Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Πράξη 46/24-11-2016 Δ.Σ.) σας αποστέλλουμε οδηγίες διδασκαλίας και διδακτέα ύλη Δημοτικού Σχολείου 2016-17 για το διδακτικό μαθησιακό αντικείμενο Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών.

Αναλυτικά οι οδηγίες .. εδώ

Τι έγινε όμως το πόρισμα της επιτροπής εξορθολογισμού ύλης;

Δημοσιεύθηκε στην Δημοτικό, Οδηγίες - Προκηρύξεις και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

4 απαντήσεις στο Οδηγίες διδασκαλίας ΤΠΕ Δημοτικού 2016-17

 1. Ο/Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ λέει:

  Πού ζουν; Εγώ, όπως και πάρα πολλοί άλλοι συμπληρώνουμε σε σχολεία χωρίς υπολογιστές, που κάνουν για πρώτη φορά πληροφορική. Αυτό το γνωρίζουν; Τι προτείνετε(αι);

  • Ο/Η admin λέει:

   Αγαπητέ Τάσο, έχεις δίκιο, οι οδηγίες δεν έχουν λάβει υπόψη την πραγματικότητα, ότι δηλαδή πολλά δημοτικά σχολεία δεν έχουν εξοπλισμό, δεν έχουν εργαστήριο πληροφορικής, αρκετά έχουν δυο-τρεις υπολογιστές και οι μαθητές είναι 20+ ανά τμήμα. Εγώ προτείνω:

   Δείτε το CS unplugged
   http://olympos.greeklug.gr/uploads/Computer_Science.pdf

   Διδακτικά σενάρια για το Δημοτικό μπορείτε να βρείτε στην πλατφόρμα Αίσωπος
   http://aesop.iep.edu.gr/senaria

   Αξιοποιήστε το Photodentro
   http://photodentro.edu.gr/aggregator/browsebytaxon

   Δείτε και αυτό
   https://pe19.gr/computer-masti-βιβλία-με-δραστηριότητες-πληροφορ/

   • Ο/Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ λέει:

    Κατ´ αρχάς, καλή χιονιςμένη χρονιά, δεν είπαμε.
    Στην ε και στ (13 παιδάκια) έχω κάνει από το unplugged (binary, κωδικοποίηςη με τετραγωνάκια) αλλά κάποια στη συνέχεια είναι πολύ εξεζητημένα. Τώρα τους μαθαίνω το scratch (με 1 υπολογιστή υπό τη μορφή επίδειξης) και σηκώνω έναν έναν στον υπολογιστή για σταδιακή εκμάθηση.
    Στην α και β ευτυχώς έχω λίγα παιδάκια (4 στην α και 8 στη β), παίρνω μαζί μου και ένα λάπτοπ και τα βάζω εναλλάξ ανά 2 άτομα να κάνουν δραστηριότητες στο gcompris και το tux paint.
    Στην γ και δ (18 παιδάκια) έχω μεγάλο πρόβλημα. Τους έχω κάνει πάρα πολλά από τα βιβλία musti αλλά τώρα έχω κολλήσει. Τους βάζω ανά δυό σε κάποια προγραμματιστικά εύκολα (run marco, ligtbot, rover) αλλά είναι πολλά τα παιδιά και υπάρχει πρόβλημα στον έλεγχο των υπολοίπων. Θα δούμε. Πάντως, η κατάσταση είναι τουλάχιστον σουρεαλιστική!

 2. Πίνγκμπακ: ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ – Πύλλης Χ. Γεώργιος – Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στο Δημοτικό Σχολείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *