Νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στα “Ψηφιακά Μέσα – Υπολογιστική Νοημοσύνη”

Το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ θα προσφέρει το ΠΜΣ “Ψηφιακά Μέσα-Υπολογιστική Νοημοσύνη” από την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-2019.

Το ΠΜΣ καλύπτει μια ευρεία έκταση γνωστικών αντικειμένων που σχετίζονται με τα ψηφιακά μέσα, όρος που αναφέρεται συλλογικά στον ήχο, την εικόνα, το βίντεο, το γραπτό και προφορικό λόγο, τα βιοσήματα, αλλά και τα γραφικά και τα εικονικά περιβάλλοντα. Η ανάλυση και αξιοποίηση της πληροφορίας που κομίζουν τα ψηφιακά μέσα απαιτεί εξειδίκευση και ισχυρές βάσεις στην Επεξεργασία Σήματος/Εικόνας/Εικονοσειρών, Τεχνητή Όραση, Γραφικά, Αναγνώριση Προτύπων/Υπολογιστική Νοημοσύνη καθώς και των σχετικών τεχνολογιών (π.χ. Βαθιά Νευρωνικά Δίκτυα, Εγκεφαλικές Διεπαφές, Γλωσσική Τεχνολογία, Κινούμενα Γραφικά).

Το ΠΜΣ προσφέρει στους μεταπτυχιακούς/κές φοιτητές/τριές που θα το παρακολουθήσουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να σταδιοδρομήσουν σε μερικούς από τους πιο δυναμικούς και αναπτυσσόμενους τομείς, όπως η επεξεργασία και ανάλυση μεγάλων δεδομένων ψηφιακών μέσων, τα κοινωνικά δίκτυα, ο παγκόσμιος ιστός, το ‘Ιντερνετ των αντικειμένων, χωρίς να εξαιρούνται τα πολύπλοκα προσαρμοστικά συστήματα της κοινωνικής ζωής.

Το ΠΜΣ εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και επίκειται η δημοσίευση της Πρυτανικής Απόφασης Ίδρυσης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες από τη σελίδα:
http://msc.csd.auth.gr/dmci/
όπου μπορείτε να εκδηλώσετε και το ενδιαφέρον σας.

Υποβολή αιτήσεων από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 στο
http://dmci.csd.auth.gr/admissions/

Δημοσιεύθηκε στην Τριτοβάθμια. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *