Κρύψτε την ταυτότητα των ατόμων που εμφανίζονται στο βίντεό σας

Πώς να «θολώσετε» τα πρόσωπα σε βίντεο που ανεβάζετε στο ΥοuTube

Το YouTube διέθεσε ένα εργαλείο για να προστατεύουν οι εγγεγραμμένοι χρήστες του την δική τους ανωνυμία αλλά και όσων καταγράφουν στα βίντεο που ανεβάζουν στη δημοφιλή διαδικτυακή υπηρεσία φιλοξενίας.

Το Blur All Faces (Θόλωμα όλων των προσώπων) επιχειρεί να αναγνωρίσει τα πρόσωπα που εμφανίζονται στο υπό επεξεργασία βίντεο και «θολώνει» την εικόνα, ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμα.

Αφού κάνετε login στο YouTube, κάντε κλικ στο username <σας (επάνω δεξιά) και επιλέξτε Video Manager (Διαχειριστής βίντεο). Επιλέξτε το βίντεο που θέλετε να επεξεργαστείτε και κατόπιν επιλέξτε Edit (Επεξεργασία). Στη σελίδα επεξεργασίας επιλέξτε από το οριζόντιο μενού Enchancements (Βελτιώσεις). Στη συνέχεια Additional Features (Πρόσθετες επιλογές) και κάντε κλικ στο Apply στην επιλογή Blur All Faces (Θόλωμα όλων των προσώπων)

Το YouTube επιχειρεί να εντοπίσει όλα τα πρόσωπα στο βίντεο, δεν το επιτυγχάνει όμως πάντα, καθώς ο φωτισμός, η γωνία και η ποιότητα λήψης επηρεάζουν την αποτελεσματικότητά του, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση από την υπηρεσία.

Μπορείτε να διαγράψετε το original video που ανεβάσατε μετά την επέμβασή σας. Προς το παρόν, δεν μπορείτε να επιλέξετε πρόσωπα που θα υποστούν το blur.

Η σελίδα βοήθειας για το θόλωμα προσώπων βρίσκεται στη διεύθυνση:

http://support.google.com/youtube/bin/static.py?hl=en&guide=1388381&page=guide.cs&answer=2640535

Πηγή: http://tech.in.gr/consult/article/?aid=1231205808

This entry was posted in Τεχνολογία, Χρήσιμοι ιστότοποι and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.