Η ώρα του κώδικα .. έρχεται

Με στόχο τη γνωριμία με την Επιστήμη των Υπολογιστών, θα πραγματοποιηθεί φέτος η «Ώρα Κώδικα» από τις 9 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2013.

Η διοργάνωση γίνεται από το Code.org (αναλυτικές πληροφορίες στο http://csedweek.org/) και απευθύνεται σε κάθε πολίτη με σκοπό να αντιληφθεί ότι μπορεί να αποκτήσει βασικές γνώσεις γύρω από την επιστήμη της πληροφορικής και να αναπτύξει ικανότητες δημιουργικότητας και καινοτομίας.

Η «Ώρα Κώδικα» είναι μια καθοδηγούμενη δραστηριότητα την οποία θα μπορεί να υλοποιήσει κάθε μαθητής/τρια οποιασδήποτε τάξης. Ένα σύνολο από τέτοιες ωριαίες δραστηριότητες θα δημιουργηθούν και θα είναι διαθέσιμες σε μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες ώστε να μπορέσουν να τις υλοποιήσουν στη συγκεκριμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της διδασκαλίας των μαθημάτων πληροφορικής.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι έχει μεταφραστεί ένα σημαντικό μέρος του εκπαιδευτικού υλικού από εθελοντές και στα Ελληνικά. Όποιος συνάδελφος θέλει να βοηθήσει την προσπάθεια μετάφρασης μπορεί:

  • να δηλώσει τα στοιχεία του εδώ για τους διοργανωτές στην Αμερική
  • να ενταχθεί στην ομάδα μετάφρασης ξεκινώντας από εδώ

Στην Ελλάδα οι σχολικοί σύμβουλοι πληροφορικής οργανώνουν ανάλογες δράσεις. Δείτε για περισσότερες πληροφορίες το blog http://cseduweek.wordpress.com/

Δημοσιεύθηκε στην Γενικό Λύκειο, Γυμνάσιο, Δημοτικό, ΕΠΑΛ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *