Εξεταζόμενα μαθήματα στα ΕΠΑΛ

Μειώνεται ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων του Επαγγελματικού Λυκείου από το σχολικό έτος 2018 – 2019 έτσι όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, στην οποία περιλαμβάνονται και αναλυτικοί πίνακες με τα χαρακτηριζόμενα ως «γραπτώς εξεταζόμενα» και «μη εξεταζόμενα» μαθήματα κατά τις τελικές γραπτές Προαγωγικές, Απολυτήριες και Πτυχιακές εξετάσεις. Οι τροποποιήσεις στην αξιολόγηση των μαθητών θα περιλαμβάνονται στο νέο Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί.

Για την Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη Ημερήσιου και την Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. 3ετούς φοίτησης, τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα κατά τις γραπτές τελικές προαγωγικές, απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ανά τάξη είναι συνολικά έξι (6) και περιλαμβάνουν μαθήματα Γενικής Παιδείας και μαθήματα θεωρητικά ή σχεδιαστικά ή θεωρητικό μέρος μεικτών μαθημάτων Τομέα ή Ειδικότητας.
Συγκεκριμένα, τα εξεταζόμενα μαθήματα ανά τάξη είναι:
α) Στην Α΄ τάξη, τα μαθήματα Γενικής Παιδείας: Νέα Ελληνικά, Άλγεβρα, Γεωμετρία, Φυσική, Χημεία και Ιστορία.
β) Στη Β΄ τάξη, τα μαθήματα Γενικής Παιδείας: Νέα Ελληνικά, Άλγεβρα, Φυσική και τρία (3) μαθήματα Τομέα.
γ) Στη Γ΄ τάξη, τα μαθήματα Γενικής Παιδείας: Νέα Ελληνικά, Άλγεβρα και τέσσερα (4) μαθήματα Ειδικότητας, εκ των οποίων τα δύο Πανελλαδικά εξεταζόμενα.

Κατ΄ εξαίρεση, τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα στη Γ΄ τάξη των ειδικοτήτων:

  • «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής» του Τομέα Πληροφορικής και
  • «Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ» του Τομέα Πληροφορικής

είναι πέντε (5): Νέα Ελληνικά, Άλγεβρα και τρία (3) μαθήματα ειδικότητας, δεδομένου ότι σύμφωνα με τα Ωρολόγια Προγράμματα Σπουδών τους, ο αριθμός των θεωρητικών και σχεδιαστικών μαθημάτων ειδικότητας καθώς και του θεωρητικού μέρους των μεικτών μαθημάτων τους δεν υπερβαίνει τα τρία (3) μαθήματα.

Δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ

Δημοσιεύθηκε στην ΕΠΑΛ, Νομοθεσία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *