Διευκρινίσεις για το μάθημα “Προγραμματισμός Υπολογιστών” της Γ’ ΕΠΑ.Λ.

Σε συνέχεια ερωτημάτων αναφορικά με την παράγραφο 5.2 του διδακτικού βιβλίου «Προγραμματισμός Υπολογιστών (Διδακτικό υλικό μαθητή Γ ́ΕΠΑ.Λ)» των συγγραφέων Αράπογλου Α., Βραχνού Ε., Κανίδη Ε., Λέκκα Δ., Μακρυγιάννη Π., Μπελεσιώτη Β., Παπαδάκη Σπ., και Τζήμα Δ. της Γ ́ Τάξης Τομέα Πληροφορικής ΕΠΑ.Λ), σας υπενθυμίζουμε την σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Πρακτικό 8/23-2-2017 του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Ε.Π), η οποία έχει ως εξής :

«Στην Παράγραφο 5.2, παρουσιάζονται οι τρόποι με τους οποίους ένας μαθητής μπορεί να γράψει εντολές της γλώσσας προγραμματισμού, που αντιμεταθέτουν τις τιμές δύο μεταβλητών. Η αναφορά στις “πλειάδες” γίνεται ενημερωτικά, ως ένδειξη του τρόπου με τον οποίο η γλώσσα προγραμματισμού υλοποιεί εσωτερικά την εντολή αντιμετάθεσης. Ο μαθητής/η μαθήτρια δεν χρειάζεται να γνωρίζει τη δομή των πλειάδων για να κατανοήσει τον τρόπο σύνταξης και χρήσης της εντολής. Δεν χρειάζεται να γνωρίζει τι είναι πλειάδα για να χρησιμοποιήσει το ιδίωμα a, b = b, a

Η παραπάνω εντολή προφανώς θα πρέπει να παρουσιαστεί στους μαθητές ως εντολή αντιμετάθεσης των μεταβλητών a, b χωρίς να αναφερθεί η δομή των πλειάδων, με τη χρήση του παραδείγματος της σελίδας 77,
students [4], students [3] = students [3], students [4]

Στην εισαγωγή του κεφαλαίου 8 αναφέρεται ότι οι πλειάδες είναι μια δομή δεδομένων της γλώσσας προγραμματισμού Python. Η υλοποίηση πλειάδων και ο τρόπος λειτουργίας τους είναι εκτός διδακτέας ύλης»

Περισσότερα εδώ

Δημοσιεύθηκε στην ΕΠΑΛ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

1 απάντηση στο Διευκρινίσεις για το μάθημα “Προγραμματισμός Υπολογιστών” της Γ’ ΕΠΑ.Λ.

  1. Ο/Η Δημήτρης Τ λέει:

    Πράγματι βγήκαν διευκρινήσεις στις 5/5/2017 όπου αναφέρετε ότι “Ο μαθητής/η μαθήτρια δεν χρειάζεται να γνωρίζει τη δομή των πλειάδων για να κατανοήσει τον τρόπο σύνταξης και χρήσης της εντολής.” Είναι εκτός ύλης. Η χρήση των πλειάδων έχει μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *