Αναγκαίες οι νέες τεχνολογίες στα σχολεία

Την ανάγκη άμεσης εισαγωγής των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στα σχολεία για να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη στην ΕΕ, διαπιστώνει έκθεση.

Η έκθεση που πραγματοποιήθηκε από το European Schoolnet και το Πανεπιστήμιο της Λιέγης, τονίζει ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν την βούληση να στραφούν στην «ψηφιακή τεχνολογία», ωστόσο η χρήση των νέων τεχνολογιών στα σχολεία είναι χαμηλή παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των υπολογιστών διπλασιάστηκε από το 2006.

«Πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο στην ανάπτυξη και χρήση νέων τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στα σχολεία. Η Ευρώπη θα επιτύχει βιώσιμη ανάπτυξη μόνο παράγοντας απόφοιτους και εργαζόμενους με υψηλά προσόντα στις νέες τεχνολογίες», τόνισε η Επίτροπος σε ζητήματα εκπαίδευσης και πολιτισμού, Ανδρούλλα Βασιλείου.

Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής

Σύμφωνα με την έκθεση, μόλις το ήμισυ των 16χρονων φοιτούν σε «εξαιρετικά ψηφιακά εξοπλισμένα σχολεία», ενώ το 20% των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ υπολογιστή σε κάποιο μάθημα στο σχολείο. ….

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

This entry was posted in Εκπαίδευση, Παιδαγωγικά θέματα and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.